sponsoren

Multiplus
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > tips

Tips

Tips voor tijdens de Avond4daagse

Hierbij een aantal handige tips voor deelname aan de Avond4daagse:

- Zorg ervoor dat je op tijd er bent. Op dinsdag t/m donderdag is de aanvang 17:45 uur.  Op vrijdag is dat 18:45 uur. Dan kan er ook op tijd gestart worden.

- Heel Stadsbroek wordt autovrij. De Hoofdlaan is gesloten vanaf de rotonde op de Europaweg en vanaf het kruispunt bij de Rode Heklaan. Er is voor de Avond4daagse geen parkeergelegenheid meer bij De Bontewever en ACV veld. Ook de parkeerplaats bij Kortbossen/Achterpad is afgesloten. Parkeermogelijkheden auto’s: Bij het Provinciehuis aan de Nic. Beetslaan en bij Vincent van Gogh aan Salland.

- Oproep aan iedereen om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Fietsers kunnen wel op het Stadsbroek komen.

- Laat de kinderen thuis, voor vertrek, naar de wc gaan. Dit om groot oponthoud bij de wc’s te voorkomen.

- Geef aan de kinderen door dat ze “goed” wandelschoeisel aan trekken. ( geen slippers o.i.d.)

- Zorg ervoor dat de kinderen (vooral bij warm weer) een gevuld flesje water meenemen. Veel eten voor onderweg is niet nodig.

- Zorg er voor dat de begeleiders, bij de start, de groepen op volgorde (laagste nummer voor, hoogste nummer achteraan) in de vakken zetten waardoor er minder tijd verloren gaat aan het rechtzetten van de groepen.

- Zorg ervoor dat alle begeleiders goed herkenbaar zijn voor de organisatie.

- Zorg ervoor dat begeleiders met borstnummers duidelijk zichtbaar vooraan hun groep staan.

- Zorg ervoor dat de begeleiding de startkaarten bij de start gereed heeft, zodat deze afgestempeld kunnen worden door de organisatie.

- Houd als begeleider toezicht. Laat de groep netjes aan één kant van de weg lopen.

- Zorg ervoor dat de begeleiders er op toezien dat iedereen tijdens het lopen zich netjes gedraagt. Voorkom bijvoorbeeld dat afval op straak wordt gegooid. En laat de groep netjes bij elkaar lopen en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

- Zorg ervoor dat de kinderen herkenbaar gekleed zijn, zodat de organisatie direct weet bij welke school de kinderen horen, bijvoorbeeld door een hesje of een T-shirt van de school.

- Zorg ervoor dat de kinderen iets bij zich dragen waar een (mobiel) telefoonnummer van de ouders of begeleider op staat. Mochten er kinderen zijn die de groep kwijt raken, dan kan eenvoudig contact opgenomen worden met de ouders of school.

- Let goed op de weersvoorspelling en zorg voor gepaste kleding voor de kinderen.

- Zorg dat kinderen bij slecht weer een regenponcho meenemen.

- Stimuleer kinderen vier dagen deel te nemen, het is ten slotte een Avond 4 daagse. Wanneer kinderen vier dagen nog niet volhouden, is er de mogelijkheid ze op te geven als dagdeelnemer. In principe geldt de regel: geen vier avonden lopen, is geen medaille, maar het is aan de school hoe hier mee om te gaan.